Pačja prsa u umaku od nara

Ukusna pačja prsa u zanimljivom umaku.
Vrijeme pripreme: 35 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 filea pačjih prsa
- 1 šipak
- 300ml juhe od povrća
- 1 žlica meda
- papar
- sol
- 2 žlice kukuruznog brašna
Priprema
Sjemenke šipka i sok od šipka pomiješajte s juhom od povrća, dodajte med i kuhajte dok se smjesa ne zgusne i ne smanji za pola.
Pomiješajte kukuruzno brašno s malo hladne vode i dodajte u umak. Posolite i popaprite po želji.
Meso stavite na tavu, tako da koža bude na dnu. Pecite na laganoj vatri oko 8 minuta, dok ne poprimi zladno smeđu boju. Okrenite i pecite na drugoj strani oko 5 minuta. Uklonite s vatre, umotajte u aluminijsku foliju i pustite da odstoji oko 10 minuta.
Odmotajte meso. Stavite opet na tavu, takoda koža bude na dnu i pecite dok ne postane hrskava. Okrenite i pecite nekoliko minuta. Posolite i popaprite po želji, narežite i poslužite s umakom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Jela od mesaSloženac od njoka, sira i špinata50 min12345
-
Jela od mesaKelj varivo s piletinom i ružmarinom1 h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345