Paprena pileća tjestenina

Zapaprite si život s ovim odličnim receptom!
Vrijeme pripreme: 1:20h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 700 g pilećih prsa, narežite u trakice
- 2 čajne žličice izmrvljenih zrnaca papra
- 2 režnja češnjaka, mljevenog
- 3 velike žlice maslinovog ulja
- 350 g rezanaca, tipa fettuccini
- 350 ml pilećeg temeljca
- 1 velika žlica svježe iscijeđenog limunovog soka
- 75 g parmezana, svježe naribanog
- sol
- papar
Priprema
Pomiješajte piletinu sa zrncima papra, češnjakom i jednom velikom žlicom ulja.
Poklopite sve i ostavite u frižideru neka se marinira na najmanje sat vremena.
Zagrijte ostatak maslinovog ulja u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu i pecite oko 3 minute, dok piletina ne dobije blago smeđu boju. Dodajte temeljac i limunov sok te smanjite vatru tako da se sve fino krčka. Kuhajte umak tako na oko 8 minuta. Začinite solju i paprom.
U međuvremenu, kuhajte tjesteninu u lagano posoljenoj kipućoj vodi dok ne bude al dente.
Dobro ocijedite i pomiješajte s piletinom.
Poslužite odmah, uz parmezan u zasebnoj zdjeli, koji će vam onda služiti za posipanje po vrhu.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaSalata od piletine i breskve30 min12345
-
Jela od mesaZarolana piletina na grčki način50 min12345
-
Jela od mesaPržena piletina s brokulom i smeđom riža30 min12345
-
Jela od mesaPileća prsa s gljivama45 min12345
Popularni recepti
-
JuheKremasta juha od slanutka25 min12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
Vegetarijanska prehrana
-
Vegetarijanska prehranaLagani složenac od tikvica35 min12345
-
JuheKremasta juha od tikvica i mrkve35 min12345
-
Jela od ribeŠpageti s tunom i umakom od rajčice30 min12345