Papreni umak
Ovaj jednostavan umak od papra je najbolje poslužiti uz mekani odrezak.
Vrijeme pripreme: 25 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 žlica maslaca
- 2 sitno nasjeckane glavice luka
- 3 žlice zelenog papra
- 3 žlice konjaka
- 100ml crnog vina
- 200ml goveđeg temeljca
- 4 žlice slatkog vrhnja
Priprema
Pržite luk s paprom na maslacu oko 5 minuta, na srednje jakoj vatri. Dodajte konjak i reducirajte umak dok tekućina gotovo u potpunosti ne ispari. Ulijte vino, pojačajte vatru i kuhajte dok se tekućina ne smanji za pola. Ulijte temeljac, smanjite vatru i kuhajte oko 5 min. Ulijte vrhnje i kuhajte dok se umak ne zgusne. Začinite dodatno po želji i poslužite uz pečeni odrezak.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaSalata od piletine i breskve30 min12345
-
Jela od mesaZarolana piletina na grčki način50 min12345
-
Jela od mesaPržena piletina s brokulom i smeđom riža30 min12345
-
Jela od mesaPileća prsa s gljivama45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti