Pileća krilca s umakom od senfa i meda
Hrskava i sočna pileća krilca možete pripremiti u ljutoj ili blagoj verziji. Vjerujte, obje će vas oduševiti.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 0.5 kg pilećih krilca
- žlica maslinovog ulja
- sol
- papar
- 20 g senfa
- 3 žlice meda
- 2 žlice jabučnog octa
- 2 žličice ljutog umaka (po želji)
Priprema
1. Uključite pećnicu da se zagrije na 220 stupnjeva.
2. Uklonite višak tekućine s piletine pomoću papirnatog ručnika
3. U veću zdjelu stavite piletinu, dodajte ulje, sol i papar te sve dobro promiješajte.
4. Na lim s rešetkom ravnomjerno poredajte piletinu.
5. Pecite piletinu 45-50 minuta, odnosno dok kožica ne postane hrskava.
6. Dok je piletina u pećnici pripremite umak. U zdjelicu stavite senf, med, ocat i ljuti umak (ako ga koristite). Sve dobro izmiješajte dok ne dobijete kremasti umak.
7. Izvadite piletinu iz pećnice i svaki komad pažljivo umočite u pripremljeni umak. Vratite piletinu nazad u pećnicu i pecite još 10 minuta.
Izvor:
downshiftology.com
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPile u aromatičnom umaku50 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaPiletina na kineski s indijskim oraščićima45 min12345
-
Jela od mesaSočna piletina u marinadi od balzamičnog octa20 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaQuiche sa špinatom i šunkom1:30h12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni njoki sa sirom i špinatom45 min12345
-
DesertiPowered by dm: Kolač od limete i pistacije1:45h12345
-
Salate
-
Kruh i pecivaHrenovke u lisnatom tijestu20 min12345
-
Kruh i pecivaKruh sa chia sjemenkama1:20h12345