Pileća krilca s umakom od senfa i meda

Pileća krilca s umakom od senfa i meda

Pileća krilca s umakom od senfa i meda
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 10.02.2020.
  • Broj pregleda: 982
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Hrskava i sočna pileća krilca možete pripremiti u ljutoj ili blažoj verziji. Vjerujte, obje će vas oduševiti.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 0.5 kg pilećih krilca  
  • žlica maslinovog ulja 
  • sol  
  • papar 
  • 20 g senfa 
  • 3 žlice meda 
  • 2 žlice jabučnog octa 
  • 2 žličice ljutog umaka (po želji) 

Priprema:

1. Uključite pećnicu da se zagrije na 220 stupnjeva.

2. Uklonite višak tekućine s piletine pomoću papirnatog ručnika

3. U veću zdjelu stavite piletinu, dodajte ulje, sol i papar te sve dobro promiješajte.

4. Na lim s rešetkom ravnomjerno poredajte piletinu. Prije toga ispod rešetke na lim stavite papir za pečenje.

5. Pecite piletinu 45-50 minuta, odnosno dok kožica ne postane hrskava.

6. Dok je piletina u pećnici pripremite umak. U zdjelicu stavite senf, med, ocat i ljuti umak (ako ga koristite). Sve dobro izmiješajte dok ne dobijete kremasti umak.

7. Izvadite piletinu iz pećnice i svaki komad pažljivo umočite u pripremljeni umak. Vratite piletinu nazad u pećnicu i pecite još 10 minuta.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti