Pileća krilca u japanskom umaku

Piletina u umaku od sakea.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 kg pilećih krilca
- 3 žlice gustina
- ulje za prženje
- 2 žlice prženog sezama
-
Umak
- 2/3 šalice mirina
- 1/3 šalice soja umaka
- 2 žlice sakea
- 1/4 šalice šećera
- 1/2 žličice soli
- 2 kriške đumbira
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
Priprema
U malom loncu zagrijte sve sastojke za umak. Kada umak prokuha, smanjite vatru i kuhajte 10 do 15 minuta dok se umak ne zgusne.
U međuvremenu, prerežite krila na zglobu i posušite papirnatim ručnicima. Pospite malo soli preko krila.
Stavite gustin u vrećicu i dodajte piletinu. Vrećicu lagano protresite sve dok krila ne budu ravnomjerno prekrivena gustinom.
Zagrijte ulje u wok tavi na srednje jakoj vatri. Kada je ulje vruće, dodajte nekoliko krilca pazeći da ne pretrpate wok. Pržite krilca oko 4 minute sa svake strane dok ne dobiju zlatno smeđu boju.
Jednu stranu pilećih krilca umočite u umak i stavite na tanjur za posluživanje. Pospite prženim sezamom i poslužite uz kuhanu rižu. Dobar tek!
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Jela od mesaKelj varivo s piletinom i ružmarinom1 h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345