Pileća prsa s povrćem i češnjakom
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 oguljeni češnjak
- 2 nasjeckana luka
- 225 g cherry rajčica
- 2 žlice maslaca
- 1 žlica limunovog soka
- 30 g svježeg bosiljka
- 340 g nasjeckane šunke
- 200 g špinata
- 2 šalice pilećeg temeljca
- 400 g bijelog kruha izrezanog na kockice
- sol
- papar
- 400 g pilećih prsa
Priprema
Pećnicu zagrijte na 200°C. Češnjak zamotajte u foliju i pecite 40 minuta. Kada se ohladi, zgnječite ga i pomiješajte s 1 žličicom maslaca, limunovog soka i bosiljkom. Miješajte dok ne dobijete pire.
U pilećim prsima po dužini napravite rez kako bi dobili džep. U njega stavite pire od češnjaka. Skuhajte špinat. Nasjeckanu šunku kratko popržite na tavi. Dodajte temeljac, kuhani špinat i bosiljak. Kuhajte bez poklopca 5 minuta. Dodajte kruh izrezan na kockice i promiješajte. Smjesu stavite u vatrostalnu zdjelu i na nju stavite pileća prsa. Premažite ih maslacem i posolite. Dodajte nasjeckani luk. Pokrijte folijom i pecite 40 minuta. Maknite foliju i pecite još 40 minuta. Dodajte cherry rajčice i pecite 10 minuta.
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaPiletina na kineski s indijskim oraščićima45 min12345
-
Jela od mesaPaprike punjene piletinom i feta sirom50 min12345
-
Jela od mesaSalata od piletine i breskve30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti