Pileće pljeskavice s đumbirom
Mljevenu piletinu začinite azijskim okusima i poslužite uz tjesteninu.
Vrijeme pripreme: 25 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 566 kcal / 2.368,14 kJ
Sastojci
- 3 grubo usitnjena češnja češnjaka
- sitno nasjeckan đumbirov korijen (oko 3 cm)
- 4 sitno nasjeckana mlada luka
- 4 pileća zabatka, otkoštena i narezana na kocke
- 2 pileća fileta narezana na kocke
- 1 žličica nasjeckanog korijandera
- 2 do 3 žlice ribljeg umaka
- 3 žlice suncokretovog ulja
- 300g rezanaca od jaja
- 250g sitno nasjeckanog povrća po izboru
- ½ žlice soja sosa
Priprema
Stavite češnjak, đumbir i mladi luk u blender i dobro izmiješajte. Dodajte piletinu, korijander, riblji umak i začine. Još jednom dobro izmiješajte. Oblikujte 12 pljeskavica.
Napunite lonac vodom i skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
U međuvremenu, zagrijte 2 žlice ulja i pržite pljeskavice 4 minute sa svake strane. Izvadite ih iz tave i zamotajte u aluminijsku foliju.
Ocijedite rezance.
Zagrijte preostalo ulje u tavi i dodajte povrće. Pirjajte na jakoj vatri 2 do 3 minute, a zatim dodajte rezance i umak od soje. Dobro promiješajte i pržite nekoliko minuta.
Pileće pljeskavice poslužite uz vruće rezance i slatko ljuti umak.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaSalata od piletine i breskve30 min12345
-
Jela od mesaZarolana piletina na grčki način50 min12345
-
Jela od mesaPržena piletina s brokulom i smeđom riža30 min12345
-
Jela od mesaPileća prsa s gljivama45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti