Piletina a la Cacciatore (na lovački)

Piletina a la Cacciatore (na lovački)

Piletina a la Cacciatore (na lovački)
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Odlično pripremljena piletina na lovački način
Vrijeme pripreme: 40 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Sastojci:

  • 4 kom pilećih bataka
  • 80 ml maslinova ulja
  • 1 crveni luk, oguljen i narezan na vrlo tanke kriške
  • 1 režanj češnjaka, oguljen i smrvljen
  • stručak svježe majčine dušice
  • stručak svježeg ružmarina
  • 125 ml suhoga bijelog vina
  • 200 ml pileće juhe
  • 400 g konzervirane nasjeckane rajčice
  • 40 g crnih maslina, bez sjemenki
  • 15 g kapara, ocijeđenih
  • sol i svježe mljeveni papar
  • svježe kuhana tjestenina (fetuccine, linguini ili školjkice)

Priprema:

1. Odstranite kožu s piletine i narežite svaki komad na 2 dijela tako da dobijete 4 batka i 4 zabatka.

2. Ugrijte dvije žlice ulja u vatrostainoj zdjeli i pecite piletinu 2-3 minute sa svake strane dok ne porumeni. Izvadite piletinu i odložite.

3. Dodajte luk i lagano pržite oko 5 minuta, povremeno miješajući.

4. Dodajte češnjak i pržite još 2 minute dok ne omekša i dobije boju. Vratite piletinu.

5. Dodajte začinsko bilje, ulijte vino i neka bubri 1-2 minute.

6. Dodajte juhu i nasjeckanu rajčicu, pokrijte i lagano kuhajte 15 minuta.

7. Umiješajte masline i kapare. Kuhajte nepokriveno 5 minuta dok piletina nije kuhana, a umak gust. Izvadite začinsko bilje izačinite po ukusu solju i paprom.

8. Stavite piletinu na tjesteninu, jedan batak i jedan zabatak po osobi. Prelijte umakom i poslužite.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti