Piletina a la Cacciatore (na lovački)
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci:
- 4 kom pilećih bataka
- 80 ml maslinova ulja
- 1 crveni luk, oguljen i narezan na vrlo tanke kriške
- 1 režanj češnjaka, oguljen i smrvljen
- stručak svježe majčine dušice
- stručak svježeg ružmarina
- 125 ml suhoga bijelog vina
- 200 ml pileće juhe
- 400 g konzervirane nasjeckane rajčice
- 40 g crnih maslina, bez sjemenki
- 15 g kapara, ocijeđenih
- sol i svježe mljeveni papar
- svježe kuhana tjestenina (fetuccine, linguini ili školjkice)
Priprema:
1. Odstranite kožu s piletine i narežite svaki komad na 2 dijela tako da dobijete 4 batka i 4 zabatka.
2. Ugrijte dvije žlice ulja u vatrostainoj zdjeli i pecite piletinu 2-3 minute sa svake strane dok ne porumeni. Izvadite piletinu i odložite.
3. Dodajte luk i lagano pržite oko 5 minuta, povremeno miješajući.
4. Dodajte češnjak i pržite još 2 minute dok ne omekša i dobije boju. Vratite piletinu.
5. Dodajte začinsko bilje, ulijte vino i neka bubri 1-2 minute.
6. Dodajte juhu i nasjeckanu rajčicu, pokrijte i lagano kuhajte 15 minuta.
7. Umiješajte masline i kapare. Kuhajte nepokriveno 5 minuta dok piletina nije kuhana, a umak gust. Izvadite začinsko bilje izačinite po ukusu solju i paprom.
8. Stavite piletinu na tjesteninu, jedan batak i jedan zabatak po osobi. Prelijte umakom i poslužite.
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPileća prsa s gljivama45 min12345
-
Jela od mesaTalijanska piletina s rajčicom1 h12345
-
Jela od mesaPileći fajitas35 min12345
-
Jela od mesaPileći curry s jogurtom35 min12345
-
Jela od mesaPikantni pileći ražnjići i mango tabbouleh1:10h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti