Piletina punjena bosiljkom i češnjakom

Punjena pileća prsa premazana limunovim sokom.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1/2 šalice parmezana
- 4 žlice svježeg nasjeckanog bosiljka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 naribana češnja češnjaka
- 4 komada pilećih prsa
- 1/2 žličice naribane korice limuna
- sok od 1 limuna
Priprema
U zdjeli pomiješajte parmezan, bosiljak, 1 žlicu maslinovog ulja i češnjak. Ostavite sa strane.
Piletinu stavite na plastičnu foliju i istucite. Maknite piletinu s folije, napunite smjesom i zatvorite pomoću čačkalica. Pomiješajte preostalu žlicu maslinovog ulja, limunovu koricu i limunov sok. Zagrijte 2 žlice ulja na tavi i pecite na laganoj vatri oko 10 minuta sa svake strane. Dok se piletina peče povremeno ju premažite umakom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaPiletina na kineski s indijskim oraščićima45 min12345
-
Jela od mesaPaprike punjene piletinom i feta sirom50 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaPita od starog kruha sa šunkom i sirom1:30h12345
-
Kruh i pecivaBruschette s rajčicom i ricottom25 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDinstani poriluk sa krumpirom30 min12345
-
Prilozi
-
Kruh i pecivaČokoladni kruh s bananom i jagodama1:20h12345
-
Vegetarijanska prehranaTijesto za pizzu od batata (bez glutena)45 min12345