Piletina punjena bosiljkom i češnjakom

Punjena pileća prsa premazana limunovim sokom.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1/2 šalice parmezana
- 4 žlice svježeg nasjeckanog bosiljka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 naribana češnja češnjaka
- 4 komada pilećih prsa
- 1/2 žličice naribane korice limuna
- sok od 1 limuna
Priprema
U zdjeli pomiješajte parmezan, bosiljak, 1 žlicu maslinovog ulja i češnjak. Ostavite sa strane.
Piletinu stavite na plastičnu foliju i istucite. Maknite piletinu s folije, napunite smjesom i zatvorite pomoću čačkalica. Pomiješajte preostalu žlicu maslinovog ulja, limunovu koricu i limunov sok. Zagrijte 2 žlice ulja na tavi i pecite na laganoj vatri oko 10 minuta sa svake strane. Dok se piletina peče povremeno ju premažite umakom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Jela od mesaKelj varivo s piletinom i ružmarinom1 h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345