Piletina s grahom
Ukusna i zasitna piletina poslužena uz grah.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1/2 limenke crnog graha
- ¼ žličice kumina
- sok od 1 limete
- sol
- papar
- ½ žlice maslinovog ulja
- 4 komada pilećih prsa bez kostiju
- 1 šalica umaka od rajčice
- 1 šalica nasjeckanog sira
Priprema
Zagrijte pećnicu na 230°C.
Zagrijte crni grah i kumin. Iscijedite sok od limete i začinite po želji. Uklonite s topline i stavite sa strane.
Zagrijte ulje u velikoj tavi. Začinite piletinu i pecite sa svake strane oko 3 do 4 minute.
Stavite piletinu na lim za pečenje, prelijte umakom, pospite sirom i stavite u pećnicu. Pecite oko 5 minuta.
Poslužite uz topli grah.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina s tjesteninom i povrćem20 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaSalata od piletine i breskve30 min12345
-
Jela od mesaZarolana piletina na grčki način50 min12345
-
Jela od mesaPržena piletina s brokulom i smeđom riža30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti