Piletina s limunom, parmezanom i peršinom

Ukusna, sočna, mirisna i hranjiva.
Vrijeme pripreme: 35 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 500g nasjeckanih pilećih prsa
- 2 žlice maslaca
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1/2 nasjeckane glavice luka
- 100g šampinjona
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- 2 žlice brašna
- 1 žlica soka od limuna
- 1 šalica pilećeg temeljca
- 1 šalica vrhnja za kuhanje
- 1/2 šalice parmezana
- 1/2 šalice peršina
Priprema
Zagrijte maslac i maslinovog ulje u tavi. Dodajte piletinu i dinstajte 3 do 4 minute dok ne poprimi zlatno smeđu boju. Izvadite iz tave i pustite da stoji sa strane. Dodajte luk i dinstajte ga 2 do 3 minute. Dodajte gljive i dinstajte ih 4 do 5 minuta. Dodajte češnjak i dinstajte ga 1 do 2 minute.
Dodajte sok od limuna, temeljac, vrhnje za kuhanje i piletinu. Kuhajte 2 do 3 minute. Uklonite s vatre, dodajte parmezan i peršin, promiješaje i poslužite uz povrće po želji.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Jela od mesaKelj varivo s piletinom i ružmarinom1 h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345