Piletina s pršutom i sirom

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 filea pilećih prsa, bez kožice
- 100 g svježeg sira, začinjenog s češnjakom i vegetom
- 8 kriški pršuta
- 150 ml crnog vina
- 150 ml pilećeg temeljca
- 25 g smeđeg šećera
Priprema
Koristeći oštar nož, napravite horizontalni rez uzduž pilećih prsa kako bi napravili oblik džepa.
„Istucite" sir s drvenom žlicom kako bi ga omekšali, a zatim ga nagurajte u džepove pilećih prsa.
S dvije kriške pršuta omotajte prsa i pričvrstite ih sa špagicom.
Stavite vino i temeljac u veliku tavu i dovedite sve do vrenja. Kada počne vrenje, dodajte šećer i dobro miješajte kako bi se otopio.
Dodajte piletinu u smjesu i ostavite neka se krčka na 12-15 minuta dok piletina ne omekša, a sokovi ne popuste.
Izvadite piletinu sa strane i držite ju na toplom. Zagrijte ponovno umak i kuhajte ga dok se ne smanji i ne zgusne. Maknite špagicu s piletine i narežite ju na kriške. Prelijte umak preko piletine i poslužite vruće sa zelenom salatom.

Vezani recepti
-
Vegetarijanska prehranaZapečene tikvice sa sirom i jajima1 h12345
-
Jela od mesaZarolana piletina na grčki način50 min12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Jela od mesaKelj varivo s piletinom i ružmarinom1 h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345