Piletina s ružmarinom i češnjakom

Uživajte piletini na talijanski način.
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 8 pilećih bataka s kožom
- 1 žlica oštrog brašna
- 1 glavica češnjaka
- 3 velike stabljike ružmarina
- 300ml suhog bijelog vina
Priprema
Piletinu uvaljajte u brašno.
Odvojite češnjeve češnjaka (ne morate ih guliti).
Dodajte 2 žlice maslinova ulja u veliku tavu i pecite piletinu dok ne postane hrskava. Okrenite piletinu na drugu stranu. Dodajte češnjak i ružmarin, ulijte vino i začinite solju i paprom. Kada prokuha, smanjite temperaturu i poklopite.
Kuhajte oko 45 minuta. Poslužite s rižom ili sa širokim rezancima.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaSalata od piletine i breskve30 min12345
-
Jela od mesaZarolana piletina na grčki način50 min12345
-
Jela od mesaPržena piletina s brokulom i smeđom riža30 min12345
-
Jela od mesaPileća prsa s gljivama45 min12345
Popularni recepti
-
VarivaJuneći gulaš s mahunama1:30h12345
-
Vegetarijanska prehranaMuffini od kvinoje za doručak40 min12345
-
DesertiDunavski valovi1:10h12345
-
Vegetarijanska prehranaPuding od kvinoje25 min12345
-
Niskokalorična jelaGriz na mlijeku10 min12345
-
Jela od mesaZapečeni krumpir s lukom, sirom i slaninom1:10h12345