Piletina u umaku od limuna s kaparima (tal. piccata)

Piletina u umaku od limuna s kaparima (tal. piccata)

Piletina u umaku od limuna s kaparima (tal. piccata)
  • Objavljeno: Četvrtak, 10.01.2019.
  • Broj pregleda: 1.892
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ako nemate ideje što skuhati da bude brzo, ukusno i zdravo, onda je ovaj recept za piletinu u umaku od limuna s kaparima, koji se u Italiji naziva pileća piccata, pravi izbor za vas!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 20 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 4 komada pilećih prsa, otkoštenih i bez kožice
  • 100 g maslaca
  • 2 dl maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 pileća kockica za juhu
  • 2 limuna
  • 2 žlice kapara
  • 1 žlica peršina
  • brašno, sol i papar
  • 1 dl vrhnja za kuhanje (po želji)
  • parmezan (po želji)

Priprema

  1. Posolite i popaprite pileća prsa s obje strane i onda uvaljajte u brašno. Lagano protresite i uklonite višak brašna pa stavite na čisti tanjur.
  2. Na vatri zagrijte maslac, dodajte maslinovo ulje i prepržite 3-4 minute, dok ne dobije zlatno-žutu boju. Izvadite piletinu iz tave, ali tavu ostavite na vatri. Za to vrijeme stavite pileću kocku u 1 dl vruće vode i dobro izmiješajte.
  3. U tavu dodajte usitnjeni češnjak, pileći temeljac (rastopljenu pileću kocku) i svježe iscijeđeni sok od 2 limuna. Dobro izmiješajte i nastavite kuhati nekoliko minuta, dok se umak zgusne. Po želji dodajte sol i papar.
  4. Smanjite vatru i dodajte vrhnje za kuhanje (ako ga koristite) i kapare. Vratite piletinu i kuhajte još 1-2 minute, dok se piletina ne zagrije. Dodajte peršin i naribani parmezan i servirajte toplo, uz prilog po želji.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti