Piletina u umaku od limuna s kaparima (tal. piccata)
Ako nemate ideje što skuhati da bude brzo, ukusno i zdravo, onda je ovaj recept za piletinu u umaku od limuna s kaparima, koji se u Italiji naziva pileća piccata, pravi izbor za vas!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 komada pilećih prsa, otkoštenih i bez kožice
- 100 g maslaca
- 2 dl maslinovog ulja
- 2 češnja češnjaka
- 1 pileća kockica za juhu
- 2 limuna
- 2 žlice kapara
- 1 žlica peršina
- brašno, sol i papar
- 1 dl vrhnja za kuhanje (po želji)
- parmezan (po želji)
Priprema
- Posolite i popaprite pileća prsa s obje strane i onda uvaljajte u brašno. Lagano protresite i uklonite višak brašna pa stavite na čisti tanjur.
- Na vatri zagrijte maslac, dodajte maslinovo ulje i prepržite 3-4 minute, dok ne dobije zlatno-žutu boju. Izvadite piletinu iz tave, ali tavu ostavite na vatri. Za to vrijeme stavite pileću kocku u 1 dl vruće vode i dobro izmiješajte.
- U tavu dodajte usitnjeni češnjak, pileći temeljac (rastopljenu pileću kocku) i svježe iscijeđeni sok od 2 limuna. Dobro izmiješajte i nastavite kuhati nekoliko minuta, dok se umak zgusne. Po želji dodajte sol i papar.
- Smanjite vatru i dodajte vrhnje za kuhanje (ako ga koristite) i kapare. Vratite piletinu i kuhajte još 1-2 minute, dok se piletina ne zagrije. Dodajte peršin i naribani parmezan i servirajte toplo, uz prilog po želji.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Jela od mesaPiletina s kaduljom i limunom30 min12345
-
Jela od mesaPiletina s roštilja u marinadi od meda1:25h12345
-
Jela od mesaPiletina u umaku od limuna1:10h12345
-
Jela od mesa
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti