Piletina u umaku od rajčice, ružmarina i češnjaka

Talijanski način pripreme piletine je ukusan i jednostavan. Poslužite uz povrće kuhano na pari ili uz rižu.
Vrijeme pripreme: 55 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 170 kcal / 711,28 kJ
Sastojci
- 1 glavica narezanog luka
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- 1 žličica maslinovog ulja
- 400 g nasjeckane rajčice
- 2 žlice nasjeckanog ružmarina
- 4 pileća fileta
- šaka svježeg bosiljka
Priprema
Na ulju kratko prepržite luk i češnjak, dodajte rajčicu, ružmarin i začine. Kuhajte 10 do 15 minuta.
Zagrijte pećnicu na 180°C.
Stavite piletinu na lim za pečenje, prelijte umakom i pecite 15 do 20 minuta.
Poslužite posuto bosiljkom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaSalata od piletine i breskve30 min12345
-
Jela od mesaZarolana piletina na grčki način50 min12345
-
Jela od mesaPržena piletina s brokulom i smeđom riža30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345