Piletina u umaku od šljiva
Sočna piletina u slatkom umaku.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 komada pilećih prsa
- 2 šalice šljiva
- 1/2 šalice šećera
- 1/4 žličice đumbira
- sol
- papar
- 2 žlice maslinovog ulja
Priprema
Piletinu posolite i popaprite. Zagrijte ulje u tavi i pecite ju s obje strane dok ne poprimi zlatno smeđu boju.
Šljive očistite i uklonite im koru. Stavite ih u lonac, dodajte šećer i kuhajte ih, neprestano miješajući, dok skroz ne omekšaju. Dodajte đumbir i kuhajte 5 do 10 minuta.
Piletinu dodajte u umak od kruški i kuhajte ju 5 do 10 minuta, dok skroz ne omekša. Izvadite ju iz lonca, poslažite na tanjure, prelijte umakom i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaPiletina na kineski s indijskim oraščićima45 min12345
-
Jela od mesaPaprike punjene piletinom i feta sirom50 min12345
-
Jela od mesaSalata od piletine i breskve30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti