Piletina u umaku od soje i meda

Sočna pileća prsa obogaćena đumbirom.
Vrijeme pripreme: 50 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 500g pilećih prsa
- 1/4 šalice meda
- 1 žlica suncokretovog ulja
- 3 žlice soja umaka
- 1 žlica rižinog octa
- 1 žličica sezamovog ulja
- 4 nasjeckana češnja češnjaka
- 1/2 žličice đumbira
- 1/2 žličice papra
- 2 žličice sjemenki sezama
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje i poslažite pileća prsa.
U zdjeli pomiješajte med, suncokretovo ulje, sojin umak, češnjak, ocat, sezamovo ulje, đumbir i papar. Dobro promiješajte i prelijte smjesom piletinu.
Pecite oko 40 minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da stoji barem 5 minuta prije posluživanja. Pospite sjemenkama sezama i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Jela od mesaKelj varivo s piletinom i ružmarinom1 h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345