Piletina u umaku od trešanja

Iako se čini kao nespojiva kombinacija uživat ćete u ovoj deliciji.
Vrijeme pripreme: 1:30h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 pileća prsa bez kostiju
- 1 šalica balsamico octa
- sol
- papar
- Umak
- 2 šalice trešanja bez koštica izrezanih na pola
- 1/2 šalice soka od nara
- 1/4 šalice crnog vina
- 1/4 šalice balsamico octa
- 1 1/2 žličica gustina
- 1 1/2 žličica vode
- 1 žlica maslaca
- sol
- papar
Priprema
Stavite piletinu u balsamico ocat. Neka se marinira u hladnjaku 1 sat.
Piletinu s obje strane začinite solju i paprom, i ispecite na roštilju.
Zagrijte trešnje, balsamico ocat, crno vino i sok od nara. Kada prokuha, smanjite vatru i kuhajte oko 3 minute. U maloj zdjeli pomiješajte kukuruzni škrob i vodu. Ulijte smjesu u umak od trešanja. Miješajte i kuhajte umak 2 minute. Uklonite s vatre i dodajte maslac narezan na kockice. Začinite solju i paprom po želji.
Stavite piletinu na veliki pladanj i prelijte umakom od trešanja.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Jela od mesaKelj varivo s piletinom i ružmarinom1 h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345