Piletina u umaku od trešanja
 
    Iako se čini kao nespojiva kombinacija uživat ćete u ovoj deliciji.
            
            
                
                    Vrijeme pripreme: 1:30h
                
                
                
                    Težina recepta:
                    
            
            - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 pileća prsa bez kostiju
- 1 šalica balsamico octa
- sol
- papar
- Umak
- 2 šalice trešanja bez koštica izrezanih na pola
- 1/2 šalice soka od nara
- 1/4 šalice crnog vina
- 1/4 šalice balsamico octa
- 1 1/2 žličica gustina
- 1 1/2 žličica vode
- 1 žlica maslaca
- sol
- papar
Priprema
Stavite piletinu u balsamico ocat. Neka se marinira u hladnjaku 1 sat. 
 
 Piletinu s obje strane začinite solju i paprom, i ispecite na roštilju.
 
 Zagrijte trešnje, balsamico ocat, crno vino i sok od nara. Kada prokuha, smanjite vatru i kuhajte oko 3 minute. U maloj zdjeli pomiješajte kukuruzni škrob i vodu. Ulijte smjesu u umak od trešanja. Miješajte i kuhajte umak 2 minute. Uklonite s vatre i dodajte maslac narezan na kockice. Začinite solju i paprom po želji.
 
 Stavite piletinu na veliki pladanj i prelijte umakom od trešanja.
        Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica    
     Provjerite
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
- 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
- 
                Jela od mesaKelj varivo s piletinom i ružmarinom1 h12345
- 
                Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
- 
                Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
- 
                Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
Popularni recepti
- 
                Napitci
- 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
- 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
- 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
- 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
- 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
 
     
     
     
     
     
    