Piletina u umaku s rajčicama
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 pileća prsa bez kostiju, prepolovljena
- sol
- papar
- 3 žlice brašna
-
Umak
- 2 žlice omekšanog maslaca
- 1 nasjeckani češanj češnjaka
- 1 ½ žličica svježeg origana
- 1/2 žličice slatke paprike
- sol
- papar
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 šalice cherry rajčica
- 1 žličica šećera
- 1/3 šalice pileće juhe
- 1 žlica gustina
- 1 žlica hladne vode
Priprema
Pileća prsa s obje strane natrljajte solju i paprom. Uvaljajte piletinu u brašno i otresite višak. Stavite sa strane.
Pomiješajte maslac, češnjak, origano i papriku. Začinite solju i paprom po želji.
U velikoj tavi, na srednje jakoj vatri, rastopite 1 žlicu maslaca sa začinima na maslinovom ulju. Stavite pileća prsa i pecite ih dok ne dobiju zlatno smeđu boju, oko 3 do 4 minute sa svake strane. Izvadite pileća prsa na tanjur i stavite sa strane.
Povećajte toplinu i na tavu dodajte rajčice. Kuhajte ih oko 5 minuta. Dodajte preostalu smjesu maslaca na tavu. Miješajte rajčice dok se maslac ne otopi. Dodajte šećer i pileću juhu. Kuhajte uz neprestano miješanje nekoliko minuta. Gustin pomiješajte s hladnom vodom i dodajte umaku. Dobro izmiješajte i još malo kuhajte.
Pileća prsa poslužite prelivena umakom.
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaPiletina na kineski s indijskim oraščićima45 min12345
-
Jela od mesaPaprike punjene piletinom i feta sirom50 min12345
-
Jela od mesaSalata od piletine i breskve30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti