Pržena piletina

Pržena piletina za četiri osobe.
Vrijeme pripreme: 50 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2-3 velike žlice maslinovog ulja
- 1 pile, narezano na komade
- 3 režnja češnjaka, narezana
- 2 luka kozjaka, narezana
- 3 velike žlice vegete
- Sok od pola limuna
- sol
- crni papar
Priprema
Zagrijte ulje u velikoj tavi na jakoj vatri. Lagano popecite pileće komade dok ne dobiju boju, u ulju u dvije serije.
Kada se popeku, smanjite jačinu vatre na srednje jaku i vratite svu piletinu u tavu. Poklopite tavu i ostavite neka se kuha oko 10 minuta.
Okrećite komade piletine s tim da malo po malo sa žlicom prelijevajte njihove sokove po njima. Zatim posujte češnjak, luk kozjak i pola vegete po vrhu. Začinite sa solju i paprom. Ponovo poklopite i kuhajte na daljnjih 8 minuta.
Kada je sve gotovo, izvadite piletinu zajedno s lukom, češnjakom i svim sokovima. Iscijedite sok od limuna preko piletine, pospite preostalu vegetu i poslužite vruće.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Jela od mesaKelj varivo s piletinom i ružmarinom1 h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345