Pureći svitak s povrćem i kremom od komorača

Pureći svitak s povrćem i kremom od komorača

Pureći svitak s povrćem i kremom od komorača
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 12.790
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Odličan ručak za Vaše najdraže
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 180 g purećih prsa
  • 20 g gljive (vrganji suhi)
  • 20 g crvena paprika
  • 40 g mrkve
  • 40 g tikvica
  • 40 g cvjetače
  • 100 g komorača
  • 2 lista kelja
  • sol, papar, peršin
  • limunov sok, sojino vrhnje

Priprema

Pureća prsa prorezati po sredini (ne do kraja) te rastvoriti. Meso istući, obložiti prethodno blanširanim listovima kelja. Na listove kelja složiti gljive koje smo prethodno skuhali i papriku te sve zamotati. Obložiti alufolijom i peći u pećnici bez masnoće uz dolijevanje vode. Peći na temperaturi od 180 stupnjeva 20 minuta. Kada je meso gotovo, roladu izrezati na odreske i složiti na tanjur, preliti kremom od komorača i poslužiti s kuhanim povrćem. Krema od komorača: komorač (korijen) narezati na krupnije komade i prokuhati u slabije soljenoj vodi i limunovom soku toliko da tekućina tek pokrije komorač. Kada veći dio tekućine ispari, mikserom od kuhanog koromača napraviti kremu. Kremi dodati sojino vrhnje. Lagano kuhati oko pet minuta i poslužiti uz pureću roladu.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Dijabetes i prehrana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti