Pureći svitak s povrćem i kremom od komorača
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 180 g purećih prsa
- 20 g gljive (vrganji suhi)
- 20 g crvena paprika
- 40 g mrkve
- 40 g tikvica
- 40 g cvjetače
- 100 g komorača
- 2 lista kelja
- sol, papar, peršin
- limunov sok, sojino vrhnje
Priprema
Pureća prsa prorezati po sredini (ne do kraja) te rastvoriti. Meso istući, obložiti prethodno blanširanim listovima kelja. Na listove kelja složiti gljive koje smo prethodno skuhali i papriku te sve zamotati. Obložiti alufolijom i peći u pećnici bez masnoće uz dolijevanje vode. Peći na temperaturi od 180 stupnjeva 20 minuta. Kada je meso gotovo, roladu izrezati na odreske i složiti na tanjur, preliti kremom od komorača i poslužiti s kuhanim povrćem. Krema od komorača: komorač (korijen) narezati na krupnije komade i prokuhati u slabije soljenoj vodi i limunovom soku toliko da tekućina tek pokrije komorač. Kada veći dio tekućine ispari, mikserom od kuhanog koromača napraviti kremu. Kremi dodati sojino vrhnje. Lagano kuhati oko pet minuta i poslužiti uz pureću roladu.
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPureći file na posteljici od zelenih mahuna i cikle20 min12345
-
Jela od mesaPileći fajitas35 min12345
-
Jela od mesaPureće rolice s povrćem u jesenskom umaku45 min12345
-
Jela od mesaKineski pileći rezanci za deset minuta10 min12345
-
Jela od mesaJuha od puretine i bundeve1:30h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti