Složenac od puretine

Ako želite fini ručak, s puretinom ćete teško pogriješiti.
Vrijeme pripreme: 1:20h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
-
Sastojci
- 40 g maslaca
- 2 velike žlice glatkog brašna
- 150 ml milerama
- 225 g skuhane puretine, narezane na kockice
- 225 g sira cheddara, naribanog
- 450 g pire krumpira
- sol
- papar
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180 ° C.
Rastopite maslac u tavi na laganoj vatri, a zatim umiješajte i brašno dok se sve temeljito ne promiješa. Polako umiješajte i vrhnje i 225ml hladne vode. Začinite sa solju i paprom.
Miješajte na laganoj vatri na 5 minuta i nakon toga maknite s vatre.
Stavite puretinu u lagano namašćenu vatrostalnu zdjelu. Prelijte umak preko puretine, a zatim sve posipajte sa sirom. Za kraj raširite pire krumpir preko sira.
Pecite u pećnici, nepokriveno, na 45 minuta.
Poslužite vruće.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaJuha od puretine i bundeve1:30h12345
-
Jela od mesaSloženac od šunke i sira1:30h12345
-
Jela od mesaPečena purica s citrusima3 h12345
-
Jela od mesaPuretina u salati5 min12345
-
Jela od mesaJednostavan quiche1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345