Svinjski fileti s jabukama i kupinama
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
-
Sastojci
- 500 g svinjskih fileta
- 2 čajne žličice suncokretovog ulja
- 150 ml povrtnog temeljca
- 150 ml suhog rosea
- 1 velika žlica svježeg timijana, narezanog
- 1 velika žlica meda
- 2 zelene jabuke, očišćene i narezane te uvaljane u 1 velikoj žlici svježe iscijeđenog soka od limuna
- 175 g svježih kupina
- 2 čajne žličice kukuruznog brašna
- 4 čajne žličice soka od limuna
- sol
- papar
Priprema
Izrežite višak masnoće sa svinjetine te narežite filete na centimetar debele kriške.
Zagrijte ulje u tavi koja se ne lijepi, a zatim dodajte svinjetinu i pecite ju na 4 - 5 minuta, taman dok dobije lagano smeđu boju. Uklonite svinjetinu i ocijedite ju na upijajućem papiru. Sačuvajte sokove koji su se iscijedili.
Prelijte temeljac i vino preko sokova te dodajte timijan i med. Dobro promiješajte i dovedite do trenutka da se sve pirja, a zatim dodajte svinjetinu i jabuke.
Nastavite pirjati, nepokriveno, na pet minuta.
Dodajte kupine, začinite solju i paprom te pirjajte na još 5 minuta.
Pomiješajte kukuruzno brašno sa sokom od limuna te dodajte u tavu. Miješajte dok se umak ne zgusne.
Poslužite vruće uz kuhani krumpir.
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaSvinjski but s umakom od mandarine1 h12345
-
Jela od mesaSvinjski kotleti u marinadi od đumbira50 min12345
-
Jela od mesaKraljevske mesne okruglice40 min12345
-
Jela od mesaSvinjski odresci u limunskoj marinadi35 min12345
-
Jela od mesaPaprike punjene svinjetinom i bulgurom40 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti