Svinjski kotleti s limunom i češnjakom
Češnjak ima moćno antikancerogeno djelovanje.
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 svinjska kotleta
- sok od 1 limuna
- 1 naribani češanj češnjaka
- 3 žlice maslinovog ulja
- sol
- papar
Priprema
Pomiješajte limun, češnjak i 1 žlicu maslinovog ulja. Premažite svinjske kotlete marinadom, posolite i popaprite. Pokrijte folijom i pustite da stoje u hladnjaku barem 3 sata.
Zagrijte pećnicu na 200°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.
U tavi zagrijte preostale 2 žlice maslinovog ulja i pecite kotlete 3 do 4 minute sa svake strane.
Stavite kotlete na lim za pečenje i pecite 15 do 20 minuta. Izvadite i poslužite odmah.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaSvinjski but s umakom od mandarine1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Jela od mesaSvinjski kotleti u marinadi od đumbira50 min12345
-
Jela od mesaZačinjena piletina s đumbirom i češnjakom50 min12345
-
Jela od mesaKraljevske mesne okruglice40 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti