Tagliatelle s graškom i slaninom

Ukusna i fina tjestenina za brzi ručak!
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 šalica slanine izrezane na kockice
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 glavica nasjeckanog luka
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- 2 šalice smrznutog graška
- 1/2 šalice vode
- papar
- 450 g tagliatella
Priprema
Slaninu lagano prepržite na tavi, izvadite iz tave i ocijedite. Dodajte maslinovo ulje, luk i češnjak i prepržite dok ne dobiju boju. Dodajte grašak, vodu i papar. Kuhajte 5 minuta.
Tjesteninu skuhajte i ocijedite. 3/4 šalice vode dodajte u grašak, a zatim dodajte i tjesteninu. Poslužite vruće.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPaprike punjene špagetima i mesom1 h12345
-
Jela od mesaTjestenina s chorizo kobasicom i čilijem15 min12345
-
Jela od mesaPileći file s fettuccinima u umaku "Alfredo"30 min12345
-
Jela od mesaSalata od piletine i tjestenine45 min12345
-
Jela od mesaFjorentinska piletina25 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345