Teleće šnicle u marinadi od češnjaka

Teleće šnicle u marinadi od češnjaka

Teleće šnicle u marinadi od češnjaka
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Začinjena teletina koja će vam se otopiti u ustima.
Vrijeme pripreme: 40 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 120 ml aceta balsamica
  • 60 ml umaka od soje
  • 25 g češnjaka, sitno narezanog
  • 30 ml meda
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 4 g crnog papra, mljevenog
  • 5 ml Worcestershire umaka
  • 3 g soli
  • Prstohvat ljute mljevene paprike
  • 2 velike teleće šnicle

Priprema

U srednje velikoj zdjeli pomiješajte ocat, umak od soje, češnjak, med, maslinovo ulje, mljeveni crni papar, Worcestershire umak, sol i crvenu papriku.

Stavite šnicle u plitku staklenu posudu s marinadom i okrećite ih kako bi se dobro obložile. Za optimalan okus, dobro utrljajte marinadu u meso. Pokrijte i marinirajte u hladnjaku na dan do dva.

Zagrijte roštilj između srednje visoke do visoke topline.

Lagano nauljite rešetke roštilja. Pecite šnicle 7 minuta po strani, ili do željene razine. Odbacite ostatak marinade.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti