Tjestenina s proljetnim povrćem i piletinom

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 200g tjestenine
- 2 žlice pinjola
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 nasjeckani češanj češnjaka
- sol
- 1.5 šalice svježeg peršina
- 1/2 šalice parmezana
- 2 žlice vode
- 1/4 nasjeckane glavice luka
- 1 šalica kuhanih artičoka
- 1.5 šalica nasjeckanih pilećih prsa
- papar
- 1/3 šalice bijelog vina
- 1 šalica kuhanih šparoga
- 2/3 šalice smrnutog graška
- 1/2 žlice limunovog soka
Priprema
Kuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju, a 1 šalicu vode u kojoj se tjestenina kuhala ostavite sa strane.
U međuvremenu miksajte pinjole, 1 žlicu ulja, šešnjak i malo soli. Dodajte peršin i miksajte dok smjesa ne postane kompaktna. Dodajte parmezan i vodu.
Piletinu posolite i popaprite. Zagrijte 1 žlicu ulja i pecite piletinu oko 5 minuta. Ostavite da stoji sa strane. Vratite tavu na vatru, dodajte preostalo ulje i luk kuhajte oko 3 minute. Dodajte artičoke, kuhajte ih oko 3 minute, dodajte vino i kuhajte oko 2 minute.
Dodajte šparoge, kuhajte ih oko 2 minute, dodajte tjesteninu i 1 šalicu vode u kojoj se kuhala, pesto od pinjola, piletinu i grašak. Kuhajte do grašak ne omekani, pospite sokom od limuna i poslužite.

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPileći file s fettuccinima u umaku "Alfredo"30 min12345
-
Jela od mesaFjorentinska piletina25 min12345
-
Jela od mesaSloženac od tjestenine, piletine i šparoga45 min12345
-
Jela od mesaPiletina s tjesteninom i povrćem20 min12345
-
Jela od mesa
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345