Ukusna piletina

Ovako mariniranu piletinu možete ispeći i na roštilju.
Vrijeme pripreme: 1:20h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 komada pilećih prsa
- 1 žlica majčine dušice
- 1 žlica šećera
- 1 1/2 žličice mljevene kadulje
- 3/4 žličice muškatnog oraščića
- 3/4 žličice cimeta
- 1/4 žličice papra
- 3/4 šalice bijelog octa
- 1/2 šalice soka od naranče
- 1/4 šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1/4 šalice soja sosa
- sok od 1 limete
- 2 nasjeckana luka
- 5 nasjeckanih češnjeva češnjaka
Priprema
Pomiješajte sve začine. U zasebnoj zdjeli promiješajte ocat, sok od naranče, maslinovo ulje, soja sos i sok od limete.
Izmiješajte suhe i mokre sastojke. Dodajte luk i češnjak, a zatim dodajte pileća prsa u zdjelu, okrećući ih dok u potpunosti nisu prekriveni marinadom. Držite u frižideru najmanje jedan sat.
Piletinu ispecite na maslinovom ulju. Pecite 5 minuta sa svake strane. Poslužite uz rižu ili predjelo po želji.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Jela od mesaKelj varivo s piletinom i ružmarinom1 h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345