Ukusna piletina s limunom i začinskim biljem

Osvježite piletinu s limunom i ljekovitim začinskim biljem i uživajte u punom okusu.
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 6 pilećih prsa
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1/2 žlice balzamičnog octa
- 140 g rikole
- 25 g naribanog sira ribanca
- 1 limun, narezan na kriške
- Marinada
- 2 češnja češnjaka
- 3 grančice ružmarina
- 6 sitno nasjeckanih listova kadulje
- 1 organski limun, naribna korica
- Sok od ½ limuna
- 3 žlice maslinovog ulja
Nutritivne vrijednosti
Kalorije: 240
Priprema
Istucite meso na debljinu od 0,5 cm. Pripremite marinadu. Usitnite češnjak, dodajte ružmarin i kadulju. Umiješajte limunov sok i koricu, maslinovo ulje i mljeveni crni papar.
Prelijte marinadu preko piletine i zamotajte u plastičnu foliju. Stavite u hladnjak na najmanje 2 sata. Pecite piletinu na roštilju ili u tavi 1 do 2 minute. U međuvremenu, pomiješajte ocat, rikolu i začinite po želji. Poslužite uz piletinu, kriške limuna i ribanac.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaSalata od piletine i breskve30 min12345
-
Jela od mesaZarolana piletina na grčki način50 min12345
-
Jela od mesaPržena piletina s brokulom i smeđom riža30 min12345
-
Jela od mesaPileća prsa s gljivama45 min12345
-
Jela od mesaTikvice i piletina u umaku od sira50 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesa
-
Vegetarijanska prehrana
-
NapitciProbiotski zimski smoothie5 min12345
-
NapitciTopla čokolada kojoj ne možete reći ne30 min12345
-
NapitciNapitak od kurkume, limuna i meda za imunitet10 min12345
-
Vegetarijanska prehrana