Zapečena pileća prsa s limunom

Zapečena pileća prsa s limunom

Zapečena pileća prsa s limunom
  • Objavljeno: Četvrtak, 10.09.2020.
  • Broj pregleda: 1.863
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Zapečena pileća prsa za ukusan i brz ručak.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 1:10h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 žličica soli
  • 3/4 žličice papra
  • 3/4 žličice crvene paprike
  • 1/2 žličice origana
  • 1/2 žličice kumina
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 limuna, narezana na kriške
  • 4 komada pilećih prsa
  • 2 žličice peršina

Priprema zapečenih pilećih prsa s limunom

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C.
  2. U zdjelici pomiješajte sol, crvenu papriku, papar, origano, kumin i maslinovo ulje.
  3. Limun operite i narežite na kriške.
  4. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. Poslažite pileća prsa i premažite ih smjesom začina. Poslažite kriške limuna na pileća prsa.
  5. Pecite 50 do 55 minuta. Izvadite iz pećnice i poslužite uz prilog po želji.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti