Francuski pečeni losos

Francuski pečeni losos

Francuski pečeni losos
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Losos savršen za sve prigode.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 460 kcal / 1.924,64 kJ

Sastojci

  • 1 žličica timijana
  • 1 žličica ružmarina
  • 1/4 šalice maslinovog ulja
  • 1 žlica senfa
  • 2 limuna
  • sol po želji
  • 200g fileta lososa
  • 50g mahuna
  • 4 mlada luka
  • 6 cherry rajčica

Nutritivne vrijednosti

Kalorije 460
Kalcij 53mg
Ukupno masti 32g
Magnezij 68mg
Natrij 190mg
Kalij 816mg
Vitamin E 2,2mg
Vitamin C 20mg
Vlakna 1g
Ugjikohidrati 5g
Željezo 2mg
Protini 35mg
Kolesterol 100mg


Priprema

Pećnicu zagrijte na 230°C. Izmiješajte timijan, ružmarin, maslinovo ulje i senf. Smjesu ravnomjerno nanesite na losos i posolite.  Rajčice prepolovite, lim za pečenje namastite, poslažite rajčice i stavite peći 10 minuta. U međuvremenu nasjeckajte luk i mahune. Izvadite lim, dodajte luk i mahune te losos stavite na vrh. Pecite 12 minuta. Limune narežite na četvrtine. Poslužite zajedno s pečenim povrćem.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti