Inćuni s rajčicom i mozzarellom

Osvježavajuća i ukusna kombinacija.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 kg svježih rajčica, narezanih
- 100 g mozzarelle, narezane na kockice
- 125 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 režnja češnjaka, sitno narezanih
- 20 velikih listova svježeg bosiljka, rastrganih u komade
- 5 fileta inćuna u ulju, ocijeđenih i narezanih na male komadiće
- ¼ čajne žličice svježe nasjeckanog origana
- ½ čajne žličice soli
- 450 g tjestenine
- svježe mljeveni crni papar
Priprema
Stavite rajčice u zdjelu za posluživanje. Dodajte mozzarellu, ulje, češnjak, bosiljak, inćune, origano i sol. Začinite s paprom te dobro izmiješajte. Ostavite neka se marinira na 1-3 sata na sobnoj temperaturi kako bi se omogućilo svim okusima da se dobro izmiješaju i razviju.
Dovedite veliki lonac sa slanom vodom do vrenja. Kuhati fusille dok ne budu al dente, pritom često miješajući kako bi se spriječilo lijepljenje. Ocijedite ih i dodajte u zdjelu s umakom. Sve dobro promiješajte.
Poslužite odmah.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od ribeŠpageti s tunom i umakom od rajčice30 min12345
-
Jela od ribeTjestenina s tunom i šampinjonima40 min12345
-
Jela od ribeSendvič s bogato začinjenom tunom30 min12345
-
Jela od ribeTjestenina s rajčicom i tunom45 min12345
-
Jela od ribeŠpagete sa srdelama20 min12345
Popularni recepti
-
Vegetarijanska prehranaDinstani poriluk sa krumpirom30 min12345
-
Prilozi
-
Kruh i pecivaČokoladni kruh s bananom i jagodama1:20h12345
-
Vegetarijanska prehranaTijesto za pizzu od batata (bez glutena)45 min12345
-
Jela od mesaVarivo od graška s junetinom i krumpirom1:30h12345
-
SalateSalata od kelja i batata45 min12345