Losos i špinat s ukusnim umakom od vrhnja i kapara

Losos i špinat s ukusnim umakom od vrhnja i kapara

Losos i špinat s ukusnim umakom od vrhnja i kapara
  • Objavljeno: Petak, 18.11.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Zbog zdravih omega 3 masnih kiselina losos je idealan obrok.
Vrijeme pripreme: 20 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 321 kcal / 1.343,06 kJ

Sastojci

  • 1 žličica maslinovog ulja
  • 2 fileta lososa
  • 250g špinata
  • 2 žlice nemasnog kiselog vrhnja
  • sok od ½ limuna
  • 1 žličica kapara
  • 2 žlice nasjeckanog peršina

Priprema

Zagrijte ulje u tavi i pecite losos 4 minute sa svake strane.

Skuhajte špinat u slanoj vodi i postavite na tanjur zajedno sa lososom.

Kiselo vrhnje lagano zagrijte, dodajte sok od limuna, kapare, peršin, sol i papar po želji. Pazite da umak ne prokuha.

Prelijte ribu gotovim umakom i poslužite toplo.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti