Losos s mentom i pistacijama
Jednostavan, a originalan ručak kojem nećete moći odoljeti.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 12 malih prepolovljenih krumpira
- 2 žlice maslinovog ulja
- 600g fileta lososa
- Pesto
- 1 šalica svježe mente
- 55g pistacija
- 1 nasjeckani češanj češnjaka
- 20g sitno ribanog parmezana
- 125ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Priprema
Mentu, pistacije, češnjak i parmezan usitnite u blenderu. Dodajte ulje i začinite solju i paprom.
Krumpir skuhajte u slanoj vodi.
Malo ulja pospite preko lososa i začinite solju i paprom. Losos pecite na vrućem ulju 2 do 3 minute sa svake strane.
Malo ulja pospite preko kuhanih krumpira. Krumpire stavite na zagrijanu tavu i povremeno ih okrećite. Pecite ih oko 2 minute.
Stavite krumpir i losos na tanjur. Pospite s pestom i odmah poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od ribeLosos punjen špinatom30 min12345
-
Jela od ribeLosos u azijskoj marinadi1 h12345
-
Jela od ribeLosos s češnjakom i đumbirom1 h12345
-
Jela od ribePljeskavice od lososa45 min12345
-
Jela od ribeLosos sa đumbirom, narančom i peršinom50 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti