Losos sa balzamičnim octom
Glazura od balzamičnog octa u kombinaciji s lososom postat će vaš omiljeni riblji specijalitet.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 6 fileta lososa
- 4 nasjeckana češnja češnjaka
- 1 žlica bijelog vina
- 1 žlica meda
- 1/3 šalice balzamičnog octa
- 4 žlice dijon senfa
- sol
- papar
- 1 žlica origana
- maslinovo ulje
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Na maslinovom ulju dinstajte luk i češnjak oko 3 minute. Dodajte bijelo vino, med, balzamični ocat, senf, sol i papar. Pirjajte na laganoj vatri dok se glazura ne zgusne, uz povremeno miješanje.
Losos posložite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Prelijte glazurom i pospite origanom. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 15 minuta.
Preostalu glazuru nanesite kistom preko fileta, te začinite solju i paprom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od ribeLosos sa đumbirom, narančom i peršinom50 min12345
-
Jela od ribeLosos s brokulom i rižom45 min12345
-
Jela od ribeLosos s medom i lećom35 min12345
-
Jela od ribeLosos sa sojom i salatom od krastavaca i avokada25 min12345
-
Jela od ribeLosos s javorovim sirupom1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti