Losos sa salsom od avokada
Fino začinjeni losos s osvježavajućom salsom.
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Za salsu
- 2 očišćene, oguljene i nasjeckane breskve
- 2 nasjeckana avokada
- 1 nasjeckana crvena paprika
- 1/2 šalice nasjeckanog luka
- sok od 1 limete
- sol
- papar
Za losos
- 2 žlice šećera
- 1 žlica čilija
- 1.5 žličica crvene paprike
- 1.5 žličica kumina
- prstohvat cimeta
- 1 žličica papra
- 1.5 žličica soli
- 4 fileta lososa
- 2 žlice maslinovog ulja
Priprema
U zdjeli pomiješajte sve sastojke za salsu. Posolite i popaprite po želji. Pokrijte i stavite u hladnjak dok pripremate losos.
U zdjeli pomiješajte šećer, čili, crvenu papriku, kumin, cimet, papar i sol. Zagrijte ulje na tavi. Utrljajte začine u losos.
Stavite u tavu i pecite oko 4 minute sa svake strane. Uklonite s vatre, stavite na tanjure i poslužite uz salsu.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od ribeLosos punjen špinatom30 min12345
-
Jela od ribeLosos u azijskoj marinadi1 h12345
-
Jela od ribeLosos s češnjakom i đumbirom1 h12345
-
Jela od ribePljeskavice od lososa45 min12345
-
Jela od ribeLosos sa đumbirom, narančom i peršinom50 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti