Losos u umaku od pistacija

Losos u umaku od pistacija

Losos u umaku od pistacija
  • Objavljeno: Petak, 02.11.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Losos preliven ukusnim umakom.
Vrijeme pripreme: 15 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 žlice maslaca
  • 2 filea lososa
  • 1 žlice brašna
  • 1 žlica vrhnja za kuhanje
  • 2 žličice mente
  • 2 žlice svježeg soka od limuna
  • 1/4 nasjeckanih pistacija
  • sol
  • papar

Priprema

U velikom loncu na srednje jakoj vatri zagrijte maslac. Začinite obje strane filea sa solju i paprom i pržite oko 3 minute na jednoj strani. Okrenite i pecite oko 2 minute. Uklonite s vatre i držite ih na toplom mjestu.

U ostu tavu dodajte brašno i miješajte dok ne postane glatko. Dodajte vrhnje i sok od limuna i kuhajte oko 3 minute, dok se ne zgusne. Dodajte mentu, sol i papar i dobro promiješajte.

Poslužite losos s umakom, pospite s pistacijama i poslužite odmah.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti