Losos u umaku od tikvica

Losos u umaku od tikvica

Losos u umaku od tikvica
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 24.02.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Sočan i kremast ručak koji će vas osvojiti.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 fileta lososa
  • 1 nasjeckana tikvica
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 šalica vode
  • 500ml vrhnja za kuhanje
  • sol
  • papar

Priprema

Posolite i popaprite losos. Zagrijte 1 žlicu ulja u tavi. Dinstajte luk 2 do 3 minute, dodajte tikvice i vodu i dinstajte ih dok ne omekšaju i voda ispari Dodajte vrhnje za kuhanje, sol i papar. Kuhajte dok ne počne ključati. Smanjite vatru i pustite da se kuha, povremeno miješajući.

U međuvremeni zagrijte preostalu žlicu ulja u drugoj tavi. Pecite losos 4 do 5 minuta sa svake strane. Dodajte ga u umak od tikvica i kuhajte 5 do 10 minuta. Uklonite s vatre i poslužite odmah.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti