Pečena riba s finim začinima

Pečena riba s finim začinima

Pečena riba s finim začinima
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Idealan objed za veliko društvo
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1,4 kg cijelog lososa, očišćenog
  • morska sol i svježe mljeveni crni papar
  • 50 g nemasnog sirnog namaza
  • 1 češanj češnjaka, oguljen i tanko narezan
  • naribana korica i sok od 1 limuna
  • sok od 1 naranče
  • 1 žličica svježe naribanoga muškatnog oraščića
  • 3 žlice senfa
  • 2 žlice svježih bijelih krušnih mrvica
  • 2 stručka kopra
  • 1 stručak svježeg kurkuma
  • 4 kriške limete
  • 150 ml slatkog vrhnja
  • 450 ml svježeg sira
  • stručak kopra za ukrašavanje

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Lagano isperite ribu i osušite upijajućim kuhinjskim papirom. Lososa zarežite dijagonalno nekoliko puta s obje strane, natrljajte solju i paprom.

2. Pomiješajte sirni namaz, češnjak, limunovu koricu, limunov sok i sok od naranče, muškatni oraščić, senf i svježe krušne mrvice. Dobro izmiješajte. Tom smjesom napunite proreze ribe i u svaki stavite malo svježeg kopra. Ostatak bilja stavite u meso ribe. Izvažite ribu i proračunajte vrijeme pečenja. Računa se 10 minuta za svakih 450 g ribe.

3. Postavite ribu na dvostruki sloj aluminijske folije. Premažite je preostalim sirnim namazom. Na vrh stavite kriške iimete, zamotajte foliju u paketić. Ohladite u hladnjaku 15 minuta.

4. Stavite ribu u pladanj za pečenje u zagrijanu pećnicu i proračunajte vrijeme pečenja. Otvorite foliju 15 minuta prije kraja i pecite dok kora ne postane hrskava. Izvadite ribu i neka se hladi 10 minuta.

5. Izlijte sokove iz pladnja u tavu. Uzavrijte i umiješajte slatko vrh nje i svježi sir. Lagano kuhajte 3 minute ili dok ne postane vruće. Ukrasite grančicama kopra i odmah poslužite.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti