Ražnjići od tune i mandarina

Ražnjići od tune i mandarina

Ražnjići od tune i mandarina
  • Objavljeno: Petak, 30.10.2015.
  • Broj pregleda: 257
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Tuna je odličan izvor omega 3 masnih kiselina.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 600g fileta tune
  • 1 šalica mandarina
  • 1 zelena paprika, nasjeckana na kockice
  • 1/4 šalice soja umaka
  • 1/4 šalice meda
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žličica limunove korice
  • 1 žličica mljevenog češnjaka
  • 1 žličica đumbira
  • 1/4 žličice papra
  • 1/2 žličice soli

 

Priprema

Tunu narežite na kockice. Pomiješajte sve sastojke za marinadu i dobro promiješajte. Prelijte 3/4 marinade preko tune i pustite da tako stoji oko 15 minuta.

Preostalim dijelom marinade prelijte papriku i mandarine i pustite da stoji oko 15 minuta. Naizmjenice na štapiće slažite tunu, papriku i mandarine.

Zagrijte roštilj. Stavite ražnjiće, premažite ih uljem i pecite oko 5 minuta sa svake strane.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti