Rižoto s dimljenim lososom
Ukusni i kremasti rižoto.
Vrijeme pripreme: 50 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 nasjeckana glavica luka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 350g riže
- 1 nasjeckani češanj češnjaka
- 1.5l povrtnog temeljca
- 170g nasjeckanog dimljenog lososa
- 85g mascarponea
- sok i naribana korica od 1 limuna
- 2 žlice svježeg nasjeckanog peršina
Priprema
Zagrijte ulje u tavi i pirjajte luk oko 5 minuta. Dodajte rižu i češnjak, kuhajte oko 2 minute. Dodajte 1/3 povrtnog temeljca i kuhajte oko 20 minuta, povremeno miješajući. Dodajte ostatak povrtnog temeljca i kuhajte dok ga riža ne upije i postane kremasta.
Uklonite s vatre, dodajte losos, češnjak, mascarpone i limunovu koricu. Ostavite da odstoji 5 minuta, a potom dodajte sok od limuna i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od ribeLosos punjen špinatom30 min12345
-
Jela od ribeLosos u azijskoj marinadi1 h12345
-
Jela od ribeLosos s češnjakom i đumbirom1 h12345
-
Jela od ribePljeskavice od lososa45 min12345
-
Jela od ribeLosos sa đumbirom, narančom i peršinom50 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti