Šparoge s listom (riba)
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci za 4 osobe:
- ½ kg šparoga
- 4 fileta lista (veličine dlana)
- ¼ čajne žličice soli
- ½ čajne žličice (nastrugane ili oguljene) korice limuna ili limete (prethodno dobro oprati)
- 4 jušne žlice svježeg soka od limuna ili limete
- 1/8 čajne žličice crnog papra
- 1 jušna žlica fino sjeckanog vlasca
- 1 čajna žličica senfa
Nutritivne vrijednosti
Nutritivne vrijednosti:
Proteina 24 gr
Vit. A 25 %
Vit. C 30%
Ca 4 %
Fe 8 %
Priprema:
Šparoge kuhati u slanoj vodi 5 min te ocijediti i staviti na stranu. Filete lista natrljati solju i limunovom/limetinom koricom. Ako se radi o kultiviranim šparogama (iz uzgoja), staviti samo po 1 ili eventualno 2 (ako su manje), a nekoliko komada ako su divlje šparoge, na rub fileta, zarolati filete oko šparoga i osigurati čačkalicom da se ne otvore. Tako napravljene rolice poslagati u posudu za pečenje, na dno prekriveno papirom za pečenje. U posebnoj posudi umiješati ostatak šparoga, sol, koricu limuna, vlasac, crni papar i senf i dijelom smjese premazati preko rolica. Peći na 200°C/ 15-20 minuta Premazivati svakih 7 minuta i na kraju preliti s ostatkom smjese.
Vezani recepti
-
-
Jela od ribeLosos sa šparogama i bulgurom40 min12345
-
Jela od ribeTilapija s kuskusom25 min12345
-
Jela od ribePečena riba s finim začinima1 h12345
-
Jela od ribePečeni brancin s povrćem40 min12345
-
Jela od ribeBrzi ručak s tunom, tjesteninom i jajima10 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti