Francuska juha od luka
Klasični recept francuske kuhinje koji morate isprobati!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 l goveđeg temeljca
- 2 dl bijelog vina
- 3 glavice luka
- 60 g maslaca
- lovorov list
- 8 šnita francuskog kruha
- 2 režnja češnjaka
- sol
- papar
- 120 g ribanog ementalera
Priprema francuske juhe od luka
- Luk narežite na tanje ploške.
- Na srednjoj vatri u loncu rastopite maslac, dodajte luk i pržite dok ne omekša.
- Ulijte bijelo vino i kratko prokuhajte, a zatim dodajte goveđi temeljac, sitno sjeckani češnjak, lovorov list, sol i papar.
- Kuhajte na srednjoj vatri 20 minuta.
- Za to vrijeme prepecite kriške kruha na suhoj tavi, pazeći da ne zagore.
- Kada je juha gotova izvadite lovorov list, a juhu prelijte u 4 vatrostalne zdjelice.
- U svaku šalicu stavite po 2 kriške kruha i posipajte ribanim sirom.
- Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 5-10 minuta, odnosno dok sir ne poprimi zlatno smeđu boju.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
JuheJuha od brokule i sira za mršavljenje30 min12345
-
JuheGrah na francuski način45 min12345
-
JuheJuha od piletine, kukuruza i avokada35 min12345
-
JuheKremasta juha od tikvica i mrkve35 min12345
-
JuheJuha od kelja i jabuka s orasima35 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti