Gazpacho
Španjolska hladna juha s povrćem za šest osoba.
Vrijeme pripreme: 25 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci
- 2 velika režnja češnjaka
- 1 žumanjak
- 1 debela šnita kruha, koricu uklonite
- 90 ml maslinovog ulja
- 450 g konzervirane cjelovite oguljene rajčice
- 900 g zrelih rajčica, narezanih i s izvađenim sjemenkama
- 1 veliki luk, narezani
- 1 krastavac, oguljen i narezan
- 2 crvene paprike, narezane
- 1 veliku žlicu pasirane rajčice
- Sol
- Crni papar
- 2 limuna, narezana na kriške
Priprema
Stavite češnjak, žumanjak i kruh u blender ili mikser i smiksajte ih. Za vrijeme dok se sve to miksa (ako imate takav tip miksera) lagano dodavajte ulje u tankom stalnom toku, sve dok se smjesa ne pretvori u smjesu nalik majonezi.
Dodajte nasjeckane rajčice, luk, krastavce, paprike i pasiranu rajčicu u manjim dozama te nastavite miješati dok ne dobijete glatku smjesu.
Zasolite i zapaprite, a zatim stavite u hladnjak dok ne mislite poslužiti gazpacho.
Prije nego što poslužite, probajte još jednom da li ima dovoljno začina.
Poslužite hladno uz krišku limuna, kako bi gosti po želji mogli istisnuti malo u gazpacho.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
JuheJuha od kurkume, rajčice i crnog papra20 min12345
-
JuheToskanska juha od povrća35 min12345
-
JuheJuha od rajčice i crvene paprike45 min12345
-
JuheJuha od rajčice i luka za borbu protiv raka prostate50 min12345
-
JuheTalijanska juha od povrća1:10h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti