Juha od mrkve, leće i naranče

Juha od mrkve, leće i naranče

Juha od mrkve, leće i naranče
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 6.590
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Topla povrtna juha za zimske dane.
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 92 kcal / 384,93 kJ

Sastojci

Sastojci
    • 1 žličica sjemena kumina
    • 2 žličica sjemena korijandara
    • 1 nasjeckana glavica luka
    • 225g mrkve na kockice
    • 75g crvene leće
    • 300ml soka od naranče
    • 2 žlice niskomasnog jogurta
    • svježe nasjeckani korijander za ukrašavanje
    • prstohvat paprike
    • 600ml povrtne juhe (može i kocka)

    Nutritivne vrijednosti

    Nutritivne vrijednosti po osobi:

    92 kalorije
    4g proteina
    17g ugljikohidrata
    1g masti
    0g zasićenh masti
    2g vlakana
    0.56g soli

    Priprema

    1. Sameljite sjemenke u mužaru i pržite na 2 min u velikoj tavi dok lagano ne posmeđe. Dodajte luk, mrkvu, leću, sok od naranče, juhu i začine, a zatim ostavite da prokuha. Poklopite i krčkajte 30 min dok leća ne omekša.

    2. Prebacite u posudu i dobro miksajte. Vratite na vatru i miješajte. Prilagodite začine po želji. Servirajte u tanjure i na vrh polijte jogurt. Pospite sjeckanim korijanderom i paprikom. Poslužite odmah.

    Preuzmite CentarZdravlja vodič

    Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

    Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

    Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
    Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

    Vezani recepti

    Popularni recepti

    Preporučeni recepti