Juha od poriluka i krumpira

Ukusna i zasitna juha koja brzo vraća energiju.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 50g maslaca
- 450g nasjeckanog krumpira
- 1 nasjeckani luk
- 450g bijelih dijelova poriluka
- 850ml povrtnog temeljca
- 142ml vrhnja za kuhanje
- 125ml mlijeka
Priprema
Zagrijte maslac i dodajte krumpir, luk i poriluk. Promiješajte i dodajte sol i papar. Pokrijte i kuhajte na laganoj vatri 10 minuta.
Dodajte povrtni temeljac. Kada prokuha, kuhajte još 5 minuta. Umiješajte vrhnje i mlijeko.
Juhu dobro izmiješajte u blenderu i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
JuheKrem juha od pečene cikle i krumpira2:10h12345
-
JuheJuha od povrća sa celerom45 min12345
-
JuheKremasta juha od tikvica49 min12345
-
JuheJuha od špinata i jogurta30 min12345
-
JuheJuha od potočarke i aričoka20 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345