Kremasta juha od tikvica

Tikvice su jako dobar izvor magnezija i kalija.
Vrijeme pripreme: 49 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 650g nasjeckanih tikvica
- 3 nasjeckana krumpira
- 1 glavica luka
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1l vode
- sol
- papar
Priprema
U loncu zagrijte ulje, dodajte luk i dinstajte nekoliko minuta. Dodajte tikvice, poklopite i dinstajte oko 5 minuta.
Dodajte krumpir i vodu i kuhajte dok ne proključa. Dodajte sol i nastavite kuhati dok povrće ne omekša. Pomoću štapnog miksera smjesu dobro izmiješajte. Posolite i popaprite po želji, dobro promiješajte i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
JuheKremasta juha od tikvica i mrkve35 min12345
-
JuheKrem juha od pečene cikle i krumpira2:10h12345
-
JuheToskanska juha od povrća35 min12345
-
JuheJuha od povrća sa celerom45 min12345
-
JuheAlkalna zelena juha35 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345