Ljuti gazpacho
 
    Gazpacho je španjolska hladna juha od rajčica s povrćem.
            
            
                
                    Vrijeme pripreme: 2:20h
                
                
                
                    Težina recepta:
                    
            
            - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 6 do 8 nasjeckanih rajčica
- 1/2 nasjeckanog krastavca bez koštica
- 1 nasjeckana zelena paprika
- 2 nasjeckane čili papričice bez sjemenki
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- 1/3 šalice nasjeckanog peršina
- 2 žlice vinskog octa
- 2 žlice maslinovog ulja
- sok od 1 limuna
- sol
- papar
Priprema
Trećinu povrća (rajčicu, krastavce i papriku) stavite u blender. Dodajte češnjak, papričice, vinski ocat, maslinovo ulje, prstohvat soli i papra. Miksajte dok smjesa ne postane glatka.
Ulijte smjesu u staklenu zdjelu. Dodajte sok od limuna, preostalo sjeckano povrće i začinite po želji. Ostavite u frižideru najmanje 2 sata. Prije posluživanja ukrasite peršinom.
        Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica    
     Provjerite
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
- 
                JuheJuha od celera i mrkve25 min12345
- 
                JuheKremasta juha od tikvica i mrkve35 min12345
- 
                Juhe
- 
                JuheJuha od kelja i jabuka s orasima35 min12345
- 
                JuheKremasta juha od vrganja1 h12345
Popularni recepti
- 
                Napitci
- 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
- 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
- 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
- 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
- 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
 
     
     
     
     
     
    