Bezglutenski kruh od sjemenki i orašastih plodova

Smiju ga jesti i osobe intolerantne na gluten.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 150g bezglutenskih zobenih pahuljica
- 140g sjemenki suncokreta
- 340ml vode
- 90g sjemenki lana
- 40g nasjeckanih lješnjaka
- 40g nasjeckanih badema
- 40g sjemenki bundeve
- 3 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice chia sjemenki
- 1 žličica himalajske soli
Priprema
Pomiješajte sjemenke i orašaste plodove. U drugoj zdjeli pomiješajte ulje i vodu. Sjedinite tople i mokre sastojke, pokrijte krpom i pustite da stoji 3 sata.
Zagrijte pećnicu na 180°C. Tijesto stavite u vatrostalnu posudu i pecite oko 20 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Kruh i pecivaKruh sa sjemenkama i datuljama50 min12345
-
Kruh i pecivaKruh od sjemenki i orašastih plodova45 min12345
-
Kruh i pecivaKruh sa chia sjemenkama1:20h12345
-
Kruh i pecivaKruh od zobi i meda1:30h12345
-
Kruh i pecivaKruh od banane, oraha i sjemenki lana1:30h12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345