Brioši sa cimetom

Topla peciva kao stvorena za doručak.
Vrijeme pripreme: 2 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 žličice suhog kvasca
- 60ml toplog mlijeka
- 55g šećera
- 300g oštrog brašna
- 2 žličice cimeta u prahu
- 1/4 žličice soli
- 3 jaja
- 125g omekšanog maslaca izrezanog na kockice
- 1 jaje
- 2 žlice šećera
- maslac i pekmez za posluživanje
Priprema
Pomiješajte kvasac, mlijeko i šećer. Ostavite da odstoji 5 minuta.
Pomiješajte brašno, cimet i sol. Dodajte smjesu s kvascem i jaja. Dobro izmiješajte i dodajte maslac. Mijesite tijesto dok ne bude dobro razrađeno. Pokrijte ga s plastičnom folijom i ostavite da odstoji 1 sat ili dok se tijesto ne udvostruči.
Zagrijte pećnicu na 200°C. Od tijesta oblikujte loptice. Loptice stavite na nauljen lim za pečenje i ostavite da odstoj 30 minuta.
Svako pecivo namažite jajetom i pospite šećerom. Pecite ih 15 minuta ili dok ne poprime zlatno smeđu boju. Poslužite toplo s maslacem i džemom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
Vegetarijanska prehranaZapečene tikvice sa sirom i jajima1 h12345
-
Kruh i pecivaPeciva s brusnicama1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekani kruščići od jaja i sira30 min12345
-
Kruh i pecivaSlatka peciva s jabukama45 min12345
-
Kruh i pecivaKruščić Svete Lucije sa šafranom55 min12345
-
Kruh i pecivaPeciva sa sezamom45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345